• Обадете ни се на:
  (+359) 2 488 08 00

Лидия Турс е водещ туроператор и DMC /Destination Management Company/, който оперира на българския пазар повече от 22 години.

Фирмата е основана през 1992 г. като едноличен търговец, а от 2002 г. е регистрирана като дружество с ограничена отговорност. Днес Лидия Турс се нарежда в топ 10 на туристическите агенции в България. От създаването си до сега наш основен приоритет е да следваме тенденциите в туристическия бизнес с цел предлагане на иновативни практики и адекватни решения за пътувания.

Услугите, които предоставяме, са гъвкави и изцяло съобразени с индивидуалните изисквания на всеки клиент. При нас можете да резервирате:

 • хотелско настаняване в България и по света - през сайта на Лидия Турс можете да направите своята резервация за хотелско настаняване чрез най-голямата система за он-лайн резервации booking.com . Резервирате он-лайн, а плащате на хотела по време на престоя си! Без такса резервация, он-лайн реални места, реални отзиви за хотелите. Възможно е да ви бъде поискана кредитна карта за гарантиране на резервацията.
 • почивка в България или чужбина, с организиран или собствен транспорт - специални оферти за почивки, празници, пакети с организиран или собствен транспорт. Пакетни оферти с директни чартърни полети.
 • пътуване до екзотична дестинация - организирано с група или индивидуално, гарантирани пътувания с присъединяване към група на място
 • да наемете вила - резервирайте за цялата компания следващата си ски ваканция в Алпите или почивка на Лазурния бряг, насладете се на домашния уют по време на следващото си пътуване до Европейска столица
 • круиз
 • самолетен билет - чрез он-лайн резервационния модул на http://book.lidiatours.com/bg/categories/our-services/air-tickets/ можете да направите справка за налични места и цена и да резервирате самолетен билет
 • рент а кар, трансфер, екзкурзовод...
 • застраховки "Помощ при пътуване в чужбина" и "Отмяна на пътуването"

 

Ние от Лидия Турс се ръководим от максимата, че успеха на клиентите ни върви “ръка за ръка” с нашия, затова постоянно инвестираме в нови технологии и обучение на персонала си. Поддържаме отлични партньорства с немски партньори-туроеператори, което ни дава възможност да резервираме изпитаните добре известни продукти на Der Tour, Meier's Weltreisen, Neckerman Reisen, Thomas Cook и много други.

 

 

Антикорупционна политика на фирмата

Основните принципи на Антикорупционната политика на Лидия Турс са:

 • Доставчиците на Лидия Турс се избират по най-строги критерии за интегритет.
 • Личните и делови контакти между служители и доставчици и клиенти трябва да бъдат в рамките на общоприетите разбирания за партньорство и бизнес сътрудничество.
 • Лидия Турс не толерира каквато и да е форма на корупция или поведение, при което служители на агенцията незаконно облаготелстват себе си или свои близки или склоняват други да го правят, като злоупотребяват с позицията си. В частност, Лидия Турс се въздържа от всякакви действия и поведение, които биха могли да бъдат възприети като активен или пасивен подкуп.
 • Никой служител на Лидия Турс няма право, пряко или косвено да изисква, предлага или приема подкупи
 • Всяко установено нарушение, свързано с корупция се докладва на Ръководството, което налага необходимите дисциплинарни и административни мерки.
 • Лидия Турс си запазва правото да преустанови всякакви бизнес отношения с партньори, които не съблюдават горепосочената Антикорупционна политика

 


Лидия Рачева
Управител

Тя е инженер геофизик по образование и до 1990 г. е работила по специалността си. Професионалният й опит продължава с 2 години в Есперанто, а през 1992 създава Лидия Турс. Фирмата е първата на пазара, която наема чартъри до Тунис. Лидия е работохолик, дори отпуски не ползва :)

Елена Рачева-Стоянова
Управител

Бакалавър по Управление на туризма от Университета в Портсмут. Работи в Лидия Турс от 2002 г., а от 2011 е управител и съсобственик. Преди това е имала специализация една година в хотел Хилтън на Хилтън Хед Айлънд в Южна Каролина и 4 години по 4 месеца в Пол Бъниян, Уисконсин, на студентска бригада. Обича работата си, разбира се – пътуванията, и най-вече това, че всеки ден е различен от предходния.

Росица Александрова
Ръководител Входяш туризъм

Бакалавър по туризъм от Софийския университет и магистър Връзки с обществеността. Работи в Лидия Турс като Мениджър Групи и входящ туризъм. Преди това е работила в друга агенция. Най-отговорният и организиран член на екипа

Десислава Златанова
Ръководител Изходящ туризъм

Бакалавър по Предучилищна педагогика и Международни отношения и магистър по Международни бизнес отношения. Работи в Лидия Турс от 2008 г. като Мениджър индивидуални клиенти и изходящ туризъм. Изключително стриктна и прецизна в работата си.

Ваня Григорова
Агент продажба самолетни билети

Завършила е Руска филология, работи в Лидия Турс от 2011 г. като Агент по продажба на самолетни билети. Изключително изпълнителна и прецизна във всичко, което прави.

Мария Янакиева
Организатор Входящ туризъм

Мария е най-новото попълнение в екипа на Лидия Турс, част от отдел Входящ туризъм. За нея организирането на обиколни турове, хотелски резервации и екскурзоводско обслужване в България е призвание.